Ha a buszvezetőnek kötelező lenne az oltás, az utasoknak miért nem?

Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke úgy látja, nem elfogadható Parragh László javaslatának az a kitétele, hogy a munkáltatók számára biztosítsák az a lehetőséget, hogy szabadon mérlegelhessenek, mely területeken teszik kötelezővé az oltásokat.

„Ez teljesen nyilvánvalóan jogi szabályozási kérdés, aminek meg kell nézni az egészségügyi hátterét, hogy indokolt-e adott esetben az oltást kötelezővé tenni” – mondta lapunknak.

Mészáros Melinda emlékeztetett, ma Magyarországon jogszabály által előírtan számos oltás kötelező, általános érvénnyel és egyes területek vonatkozásában is vannak kötelezően elrendelt oltások. Vannak már hasonló, nemzetközi szintű tapasztalatok, elsősorban az egészségügyi ágazatban, illetve a pandémiás időszakban a koronavírus ellen védekezésben részt vevő egyéb ágazatok vonatkozásában, de nincs általános, kialakult gyakorlata ennek a típusú védőoltásnak.

„Olyanról pedig, hogy a munkáltatói mérlegelésbe vonjuk ezt a kört, nemzetközi szinten sem esett még szó” – tette hozzá.

https://piacesprofit.hu/tarsadalom/ha-a-buszvezetonek-kotelezo-lenne-az-oltas-az-utasoknak-miert-nem/