Műhelymunka a tagszervezésről

2020. október 6-án a LIGA Szakszervezetek folytatta azt a megbeszélés-sorozatot, amely Műhelymunka címmel hatodik alkalommal zajlott le - ez alkalommal virtuálisan.

Műhelymunka a tagszervezésről

Az  Elnökség korábbi határozata a műhelymunka célját abban határozta meg, hogy alapvető szakszervezet-politikai kérdéseket tisztázzon a LIGA Szakszervezeteken belül, annak érdekében, hogy növelje a szervezet érdekérvényesítő képességét.

A műhelymunka elnevezésű megbeszélésre a novemberi nyitóbeszélgetés után a hatodik alkalommal került sor. Az első alkalommal a résztvevők a magyar szakszervezeti mozgalomról, és ezen belül a LIGA Szakszervezetek helyzetének elemzéséről fejtették ki a gondolataikat, a második alkalommal a LIGA Szakszervezetek értékrendje és működésmódja volt terítéken, a harmadik alkalommal a megbeszélés a szakszervezetek politikai pártokkal való kapcsolatának témakörét járta körül.

A negyedik alkalommal a tanácskozás fő témája a szakszervezeti konföderációkkal és a civil szervezetekkel való viszony meghatározása volt, továbbá az érdekképviselet, az érdekvédelem és az érdekérvényesítés szerepe a LIGA Szakszervezetek tevékenységében, illetve az ezek eredményes működtetéséhez szükséges, a LIGA Szakszervezetek által preferált eszközök meghatározása. Az ötödik alkalom témája a LIGA Szakszervezetek mint konföderáció feladatainak és azok preferencia sorrendjének meghatározása, illetve a tagszervezési tevékenység és a mozgósítási képesség növelése volt. 

A jelenlegi műhelymunka nyitóelőadását "A tagszakszervezetek szerepe, feladata a LIGA Szakszervezeteken belül" címmel dr. Szilágyi József tartotta meg.