Teltház

"Három éve még voltak szabad helyeink, de mára már minden üdülőnk foglalt" – mondja Trembulyák Péter szolgáltatásokért felelős referens, amikor a LIGA Szakszervezetek által biztosított augusztusban elérhető üdülési lehetőségekről kérdezem.

Teltház

-        Tavaly még néha felhívtak minket a szállásadók, hogy küldhetünk pihenni vágyó vendégeket, ma már a szakszervezeti tagok közvetlenül a szállásadóval intézik a szállásfoglalásukat. Ez köszönhető annak, hogy ebben az évben minden szervezetünknek kiküldtük a lehetséges üdülőválasztékot, külön felhívtuk a figyelmüket arra, milyen új lehetőségek vannak – de köszönhető annak is, hogy sokan visszajárnak, és ajánlják a kollégáknak az üdülési lehetőségeket.

Vannak elsőkézből vett tapasztalataid az üdülési lehetőségekről?

-        Én a szezon elején mentem volna üdülni, de közbejött a Covid, így szeptemberben megyek csak üdülni. Azt látom, hogy sokan újra előnyben részesítik a belföldi üdülést, ezért szeretnénk tovább bővíteni az igénybe vehető üdülők listáját. Ha a tagság részéről van igény, akkor kérem, keressenek meg minket, felvesszük velük a kapcsolatot, hogy új szolgáltatókat is bevonjunk a körbe!

     

A Főtáv Dolgozók Szakszervezete három üdülőben is várja a pihenni vágyókat. Lázár Lászlónét, a szakszervezet elnökét kérdeztük, hogy ki tudunk-e venni egy szobát a hét végére.

 -        Sajnos nincsenek szabad férőhelyeink. Egyedül Berekfürdőben van szállás az augusztus 29 utáni időszakra, de a legtöbb üdülőben csak szeptember közepétől tudok időpontot adni.

Hogyan érintette a koronavírus a szálláskiadásokat?

-        A koronavírus miatt sokan lemondták a korábban lefoglalt szállásokat, aztán május körül visszafoglaltak, azóta gyakorlatilag teltházzal üzemelünk. Érdekes, hogy a koronavírus miatt több vendégünk jött, az emberek elmondták, a magánszállásokat biztonságosabbnak tartják, mint a szállodákat.   

Szakszervezeti tagság kell ahhoz, hogy valaki a szállásokat igénybe vegye?

-        Nem kell szakszervezeti tagnak lenni, hogy valaki nálunk üdüljön, azonban a külsősök számára nem tudjuk a kedvezményes árat biztosítani. A szakszervezetünknek 1995 óta vannak üdülői, ám most már az üdülési ügyeket az általunk alapított Kft. intézi. Átalakultak az emberek üdülési szokásai, a tagjaink sokszor külföldre mennek, így a kihasználtság miatt kellett ezt a lépést meglépni. Így azonban újra rentábilissá válták a szolgáltatásaink. Annyira kihasználtak az üdülőink, hogy például a mátrai üdülőnkben egy szabad nap sincs, hogy az éppen aktuális bútorcserét el tudjuk végezni …

 -k