Az Esélyegyenlőségi Bizottság megbeszélése

A LIGA Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Bizottsága 2020. június 26-án online megbeszélést tartott. 

Az Esélyegyenlőségi Bizottság megbeszélése

Az elsődleges célja az egyeztetésnek az volt, hogy a Bizottság a februárban meghatározott célokat a COVID-19 vírus okozta járvány miatt kialakult körülményekhez igazítsa. A bizottsági tagok egyetértettek abban, hogy a korábban személyes jelenléttel tervezett rendezvények megtartására az idei évben nem lesz lehetőség.

A járvány miatti korlátozások és intézkedések az egyes társadalmi csoportokat eltérően érintették és ez olykor a meglévő egyenlőtlenségeket tovább erősítette. Éppen ezért a Bizottság a jövőben ennek a kérdéskörnek a feldolgozásával is szeretne foglalkozni. A jelenlegi helyzetben az is tapasztalható, hogy az  egyes esélyegyenlőségi kérdések, témák prioritása is megváltozott. A bizottság ezzel kapcsolatban egyetértett abban, hogy a további munka során a korábbi témakörök megőrzése mellett kell figyelembe venni és hangsúlyozni a kialakult helyzetben is az esélyegyenlőség érvényesülését. A Bizottság legközelebb egy hónap múlva tervezi a következő megbeszélést.

 

2020. június 30.                                                                                          dr. Szabó-Zsura Brigitta