Műhelymunka az érdekvédelemről

2020. február 18-án a LIGA Szakszervezetek folytatta azt a megbeszélés-sorozatot, amely Műhelymunka címmel immár a negyedik alkalommal zajlott le a szervezet székházában.

Műhelymunka az érdekvédelemről

Az Elnökség korábbi határozatának megfelelően a műhelymunka célja, hogy alapvető szakszervezet-politikai kérdéseket tisztázzon a LIGA Szakszervezeteken belül, annak érdekében, hogy növelje a szervezet érdekérvényesítő képességét.

A műhelymunka elnevezésű megbeszélésre a novemberi nyitóbeszélgetés után a negyedik alkalommal került sor. Az első alkalommal a résztvevők a magyar szakszervezeti mozgalomról, és ezen belül a LIGA Szakszervezetek helyzetének elemzéséről fejtették ki a gondolataikat, a második alkalommal a LIGA Szakszervezetek értékrendje és működésmódja volt terítéken, a harmadik alkalom pedig a szakszervezetek politikai pártokkal való kapcsolatának témakörét járta körül.

A mostani tanácskozás fő témája a szakszervezeti konföderációkkal és a civil szervezetekkel való viszony meghatározása volt, továbbá az érdekképviselet, az érdekvédelem és az érdekérvényesítés szerepe a LIGA Szakszervezetek tevékenységében, illetve az ezek eredményes működtetéséhez szükséges, a LIGA Szakszervezetek által preferált eszközök meghatározása.

A vitaindító előadást Buzásné Putz Erzsébet társelnök tartotta.