Tanfolyam Algyőn

2019. november 28-29 tartotta a LIGA Szakszervezetek a regionális tanfolyamsorozata záróakkordjaként kétnapos tanfolyamát Algyőn.

Tanfolyam Algyőn

A megjelent 23 szakszervezeti tisztségviselő ezen a tanfolyamon is a tagszervezés - tagmegtartás témaköréből hallgatott meg előadásokat.

Dr. Trembulyák Péter a tagszervezési törvényi alapjaira, jogi lehetőségekre helyezte a hangsúlyt, majd elmondta, a szervezési munka folyamán nagyon fontos az igények felmérése, és csak ezt követheti a meggyőzés és a szakszervezethez tartozás előnyeinek részletezése. Nagyon fontos továbbá, hangsúlyozta az előadó, a szervezési munka időzítése, tájékozódás a fogadókészségről és a vállalatnál alkalmazott munkarendről, a munkaviszonyok milyenségéről.

Kozák László előadásának a hangsúlyait a szakszervezetek kommunikációs tevékenységére helyezte, elhangzott, egyre több szervezet alkalmazza a Facebook csoportok nyújtotta előnyöket, bár a korábbi titkos és zárt csoport megjelölések privát csoport megnevezésre változnak, a csoportok jó fórumot biztosíthatnak a munkavállalók egyes csoportjai közötti megbeszélésekre. Ezzel párhuzamosan a szakszervezetek honlapja biztosíthatja mindazokat az információkat, amelyeket a szervezet magáról szeretne nyilvánosságra hozni.

Árkovics István a szakszervezetek pénzügyi-, gazdálkodási-, adminisztratív kötelezettségeiről beszélt. Előadásában hangsúlyos elemként szerepelt, fontos, hogy a szervezet segélyezési szabályozásában határozza meg, milyen célokra, milyen összegben kíván segélyezni, ugyanis a személyi juttatások és a segély között jelentős adókülönbség jelentkezhet.

A tanfolyam zárásaként a jelenlévők aktuális szakszervezeti kérésekről, a LIGA Szakszervezetek törekvéseiről folytattak megbeszélést, Árkovics István gazdasági alelönk vezetésével.  

-l


Képek: