A LIGA Szakszervezetek osztozik a gyászban

A LIGA Szakszervezetek osztozik a Magyar Honvédség és a Honvédszakszervezet gyászában a 2019. augusztus 26-án az M7-es autópálya Székesfehérvár melletti szakaszán történt katonai konvoj baleset okán.

A LIGA Szakszervezetek osztozik a gyászban

Mint a híradásokból tudható, a balesetben egy katona életét vesztette, öten pedig megsérültek.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az esetet követő rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta: „Gyászol a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium teljes személyi állománya, hiszen egy kiváló, fiatal katonával lettünk kevesebben” A Honvédszakszervezet és a LIGA Szakszervezetek együttérzését, részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt katona családjának, és a sérültek részére mielőbbi gyógyulást kívánt.

A tárcavezető elmondta: a Bátor Harcos hadgyakorlatra Hódmezővásárhelyről induló konvojt az M7-es autópályán érte a baleset, amelyben hatan sérültek meg, ketten közülük - akiket a Honvédkórházba szállítottak - súlyosan. Egyikük életét a katonaorvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A tárcavezető azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak érdekében, hogy tisztázzák a balesetet megelőző körülményeket.