Ülést tartott a LIGA Szakszervezetek Elnöksége

2019. január 14-én tartotta évi első ülését a LIGA Szakszervezetek Elnöksége, amelyen jelentős érdekvédelmi témákat tárgyaltak meg, valamint a testület összehívta a LIGA Tanács ülését.

Az Elnökség határozatot fogadott el arról, hogy a LIGA Szakszervezetek - a határozatban foglalt feltételek együttes megvalósulása esetén - csatlakozik az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma által alakított Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsághoz, amelyben a LIGA Szakszervezeteket dr. Szilágyi József társelnök képviseli.

Ugyancsak döntött az Elnökség arról, hogy 2019. február 14. napjára összehívja a LIGA Tanács ülését, amelyen a lemondott két elnökségi tag valamint a Mandátumvizsgáló Bizottsági tag megválasztása lesz napirenden az aktuális érdekvédelmi témák megtárgyalása mellett.

A LIGA Szakszervezetek Elnöksége az Alapszabály III. 4. 9. pontjában foglalt feladatköre alapján az Európai Szakszervezeti Szövetség következő, 2019. tavaszán esedékes tisztújító kongresszusán az alábbi jelöltek megválasztását támogatja:

Luca Visentini - főtitkár
Rainer Hoffmann - alelnök
Josef Stredula - alelnök
Liina Carr szövetségi titkár.

Budapest, 2019. január 14.


Letölthető dokumentumok:

3._sz._EH.pdf
4._sz._EH.pdf
5._sz._EH.pdf