Négynapos munkahét: nem is olyan zseniális, mint elsőre hangzik

Az Európai Szakszervezeti Szövetség, az ETUC évek óta kezdeményezi, hogy csökkentsük az általános kötelező munkaidő mértékét, ami ugye Magyarország esetében a legtöbbször heti negyven és napi nyolc óra. Ezen belül is az egyik elképzelés, hogy a kötelező óraszámot rövidebb napszámban kelljen ledolgozni heti bontásban. Ez tipikusan egy négynapos munkahetet jelentene – mondta el Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke az Indexnek.

Ugyanakkor hozzátette, hogy olyan típusú, átfogó kezdeményezés, amely teret nyert volna az unióban – eljutva például a bizottsági szintig – máig egyelőre nem született. Így amikor a már említett külföldi példákról beszélünk, ezek jellemzően egyéni, például tudományos, helyi szakszervezeti vagy épp tagállami, illetve EU-n kívüli országok saját, belső kezdeményezései.

A problémát alapvetően az jelenti, hogy a már lefolytatott pilot eljárások eredményeiről egyelőre nem készült egzakt, összegző tanulmány. Ha ennek ellenére mindenképpen szeretnénk valamiféle mérleget vonni, az utóbbi kísérletek eredményei inkább pozitívak, mint negatívak, mert számos cégnél a munkáltatók és a munkavállalók is kedvezően fogadták, és nőtt a termelékenység is
– összegezte a négynapos munkahét eddigi tapasztalatait Mészáros Melinda, aki arra azonban figyelmeztet: a produktivitás és az elégedettség csupán két mutató, és ezek önmagukban kevesek ahhoz, hogy megmutassák egy-egy munkahelyi változtatás, ez esetben a négynapos munkahét bevezetésének sikerét. A történet tehát ennél jóval, de jóval összetettebb.

https://index.hu/gazdasag/2022/06/11/negynapos-munkahet-kutatas-magyarorszag-eredmeny-koltseg-munkaszervezes/