A belépés bizonytalan

A munkaerőhiány közepette is kirúgással fenyegetőtől a gyerekek táboroztatását is fizető munkáltatóig terjed, ki hogyan kezeli a dolgozói fluktuációt, amikor a bérek értéke rohamosan csökken.

Az Liga-elnök azt tapasztalja, hogy a külföldi cégeknek olyan a szociális párbeszéddel kapcsolatos kultúrájuk, hogy többnyire a szakszervezetek közvetíteni tudják feléjük a dolgozók igényeit. Persze kirívó ellenpéldákat itt is találni. Szemben mondjuk az győri Audi-gyár sikeres sztrájkjáról – bár azt később leépítések is követték –, az esztergomi Suzuki-üzemben 14 év után azonnali hatállyal rúgták ki az újjáalakult szakszervezet vezetőjét, noha kollégái szerint nem úgy tűnt, hogy addig elégedetlenek voltak a munkájával.

„A rossz középvezetők visszatartó erőt képeznek, még ha jobb is a bérezés és a más feltételek, és elvándorlást is okoz” – summáz Mészáros Melinda. Az érdekvédő szerint sok cég felsővezetése nem is kapcsolja össze a jelentős lemorzsolódást az ilyen konfliktusokkal, de amikor jelzik számukra, mi a baj, gyakran a dolog személycserével végződik, rossz légkör mellett ugyanis hiába költenek magasabb fizetésekre. 

https://hvg.hu/360/hetilap360/2022/20/20222013profil1